Wat te doen tegen Corona?

Symptomen

Het virus wordt  voornamelijk overgedragen door menselijk contact. Het virus kan zich verspreiden door druppels die vrijkomen bij hoesten en niezen. De verschijnselen van het Corona virus lijken op die van een griep:

-Koorts

-Hoesten

-Kortademigheid.

-Longontsteking kan hiervan het gevolg zijn.

 

Wat te doen bij klachten?

Wanneer je last hebt van deze griepverschijnselen, is het aan te raden om direct telefonisch contact op te nemen met de huisarts. Als men nog geen klachten heeft, is het niet nodig om  je te laten testen op het Corona virus.

 

Wat kun je doen om jezelf extra te beschermen tegen het virus?

Wanneer je bang bent om het virus op te lopen, kun je een aantal dingen doen om jezelf extra te beschermen. Gebruik bijvoorbeeld een mondkapje om te voorkomen dat je aerosolen inademt. Desinfecteer je handen en was je handen met handzeep om besmetting via aanrakingen te voorkomen. Bij koorts kun je je temperatuur opmeten met een thermometer en pijnstilling gebruiken. Wanneer je erg aan het hoesten bent, kun je hoestdrank en keelpastilles gebruiken om de pijn te verlichten. Wanneer je last hebt van hoesten, kun je dit het beste doen in een papieren tissue of in je elleboog. Bang dat je weerstand erg laag is? Slik dan vitaminepillen of voedingssupplementen om je lichaam een handje te helpen.